Informații deșeuri

Ce sunt DEEE?

Deșeurile electronice, cunoscute în mod obișnuit ca DEEE sau e-deșeuri, sunt deseuirle invechite sau stricate pe care le generăm in propriile case sau la locul de munca. Aceste deseuri de echipamente pot conține diverse substanțe chimice și materiale toxice periculoase, iar eliberate în mediu pot polua principalii factori de mediu (aer, apa, sol), de aceea este necesar sa le gestionam corespunzător. Reciclarea deșeurilor electronice sau electrice este procesul de recuperare a materialelor de pe dispozitive vechi pentru a fi utilizate în produse noi. Acest efect circular al materialelor reciclate, ajunse in dispozitive noi este garantat de politica de mediu a Circular Waste Services.

Ce sunt DBA?

Deșeurile de baterii și acumulatori sunt de mai multe tipuri, unul dintre cele mai comune DBA sunt cele din telecomanda televizorului/AC, un alt tip este cel din smartphone-ul tau, iar daca detii un autoturism cu siguranta schimbi bateria cu Pb. Deoarece aceste deseuri conțin metale grele și substanțe toxice, iar aruncarea acestora odata cu deșeurile menajere se pot contaminarea doi factori importanti de mediu, apa si sol. Acumulatorii Li-Ion prezintă un pericol pentru siguranța noastra, deoarece pot lua foc sau pot degaja fum toxic.

Ce sunt deseurile de ambalaje?

Ambalajele sunt utilizate cu precadere în industria alimentară, deoarece sunt igienice, ușoare, ieftine și pot rezista mult timp pe raft. Acestea vin sub foma de sticle, PET-uri, conserve, folie, si hartie sau carton. Colectarea selectiva a acestora este foarte dezbatuta la nivel mondial, deoarece sunt constant gasite in mari, oceane, pe munte, in rauri si lacuri.

Cu ajutorul celor de la CWS am reusit sa scap eficient de deseuri, in cel mai scurt timp
beard, face, man
Alex D.
Consultant